SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » 3D oživení odborných článků s pomocí rozšířené reality

3D oživení odborných článků s pomocí rozšířené reality

22. 7. 2024 - S. Karger Publishers

Ve spolupráci s firmou Ludenso nabízí vydavatelství Karger autorům článků inovativní způsoby 3D vizualizace jejich výzkumu, a to díky integraci technologie rozšířené reality (AR).
Autoři mají možnost do svého článku zařadit 3D modely, jako jsou molekulární struktury nebo ilustrace tkání, a proměnit je tak v interaktivní objekty, které lze přes QR kód prohlížet pomocí rozšířené reality z libovolného úhlu nebo si přibližovat detaily. Díky tomu jsou články poutavější, což potenciálně zvyšuje jejich publicitu a dosah. Jedná se o placenou službu. Instrukce k rozšířené realitě najdou autoři v How-to Guide.

Pokud chcete praktickou ukázku, stáhněte si nejprve do svého mobilu Ludenso Explore app a pak si zobrazte testovací článek, který obsahuje 3D model.

Více podrobností na stránkách vyd. Karger. Zajímavý je také rozhovor Erika Wahlstroma z Ludenso s Christinou Chap z Kargeru.

Vydavatelství Karger se specializuje na časopisy a knihy pro výzkum a klinickou praxi v oblasti biomedicínckýh věd. Kompletní přehled všech kolekcí Karger naleznete v našem katalogu, stejně tak seznam open access časopisů.

Korespondenční autoři z Univerzity Karlovy a Masarykovy Univerzity mají možnost publikování v titulech Karger v režimu Open Access bez nutnosti hradit poplatek za zpracování článku (Article Processing Charge, APC).

Oficiální tisková zpráva
Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Jana Machonská má odpovědi na všechny vaše dotazy.