SlovenskyEnglish

Úvod » Novinky » OECD nyní poskytuje neomezený přístup k veškerému obsahu

OECD nyní poskytuje neomezený přístup k veškerému obsahu

10. 7. 2024 - OECD Publishing

Od 1. července 2024 je veškerá produkce OECD k dispozici online zdarma na platformách OECD iLibrary a OECD.org. Důvodem je rozhodnutí OECD (Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj) přejít od 1. července na model otevřeného přístupu.

Návody pro práci s OECD iLibrary najdete na YouTube, všechna videa mají české titulky.

Fungování OECD iLibrary skončí k 31.12. 2024, všechny odkazy z OECD iLibrary (URL a DOI) budou automaticky přesměrovány na příslušné stránky na oecd.org.

Volně k dispozici jsou nejen všechny publikace a reporty (v PDF formátu), ale také statistická data. Všechny nové publikace budou vydávány pod licencí CC-BY (viz OECD Open Access Policy), i když budou existovat určité výjimky. Nově přepracované webové stránky oecd.org nabídnou vylepšené vyhledávací funkce s filtrováním, které pomohou efektivně vyhledávat obsah a procházet jej podle témat a zemí. Součástí je katalog téměř 30 000 položek z archivů OECD, které jsou nyní uživatelům k dispozici ke stažení a sdílení.

Upozorňujeme také na novou databázi Policy Commons, která indexuje a zpřístupňuje více než 3,5 milionu výzkumných studií, stručných zpráv, datových zdrojů a médií od mezinárodních organizací, mimovládních organizací, think tanků, výzkumných center a samosprávných celků, které nejsou podchycené v jiných e-zdrojích. V případě zájmu o zkušební přístup nebo předplatné nás neváhejte kontaktovat.

Oficiální tisková zpráva
Informace z Katalogu

Chcete vědět víc?
Pište a volejte, Jana Machonská má odpovědi na všechny vaše dotazy.